“Vaak bestaat de start van het traject uit het hervinden van rust.”
- 1. Aanmelding
- 2. Kennismaking
- 3. Opstellen ontwikkelingsplan
- 4. Startdatum vaststellen
- 5. Het traject
- 6. Tussentijdse evaluaties
- 7. Einde traject
- 8. Nazorg
Na aanmelding , kennismaking en het opstellen van het ontwikkelingsplan zullen we zsm starten met het traject. Vaak bestaat de start van het traject uit het hervinden van rust. Een kind heeft zoveel meegemaakt en houvast verloren dat daar als eerste weer regelmaat in moet komen. Veiligheid, structuur en rust staan in deze fase voorop. Daarna ontstaat vanuit een basis van veiligheid en vertrouwen de volgende fase. Hierin bouwen we samen aan de executieve functiesExecutieve functies zoals flexibiliteit, doorzettingsvermogen, timemanagement, organiseren, plannen, taakinitiatie, volgehouden aandacht, emotieregulatie, werkgeheugen en reactie. en werken we aan bewegend buiten leren of de 21st century skills21 th century skills zoals creatief denken, probleemoplossend denken, kritisch denken, communiceren, samenwerken, sociale en culturele vaardigheden en zelfregulering.. Samen maken we een plan hoe, op welke manier en wanneer het kind terugkeert naar (een andere) school. Aan het einde van het traject werken we toe naar (volledige) terugkeer op school. Samen met school kijken we hoe dat het beste vormgegeven kan worden. Bijvoorbeeld door enkele uren, dagen of dagdelen te starten op school. Wij zorgen altijd voor een warme overdracht om ervoor te zorgen dat het kind goed wordt opgevangen en begeleid wordt in de volgende fase van zijn of haar leven.
Doorgaans wordt onze zorg vanuit de Jeugdwet vergoed, via ZIN of PGB. Daarvoor is een verwijzing vanuit school, leerplicht, gemeente of (school)arts nodig. In sommige gevallen gaat het om particulier zorg. Mocht je vragen hierover hebben, neem dan contact met ons op.
Vanaf 1 december zijn wij aangesloten bij het SZZ Stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid en leveren wij Zorg in Natura. De bijbehorende AGB code is 73732834.